Mannen

Mannen moeten onderaan beginnen.

Steeds meer mannen ontdekken het effect van een goede voetconditie. Zijn je voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan ben je sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Maar toch begint het vaak met pijnlijke voetproblemen die mannen aan het denken zetten over hun ‘onderdanen’.

Ruim 8 op 10 Nederlanders heeft wel eens voetproblemen. Specifieke mannenklachten zijn voetschimmel (34%), zweetvoeten (31%) en ingroeiende nagels (26%). Vrouwen hebben daar beduidend minder last van, zij hebben vooral te kampen met overmatig eelt en likdoorns. Vooral met sporten hebben mannen vaak last van voetklachten en –blessures.Trend persoonlijke verzorging

De man is veel meer bezig met zijn persoonlijke verzorging. Hij wil zich niet voor zijn voeten schamen, bijvoorbeeld in het zwembad of bij het passen van schoenen. Ook lijkt bij de man het besef door te dringen dat de (toekomstige) partner erg veel belang hecht aan zijn complete lichamelijke verzorging. Persoonlijke verzorging gaat tegenwoordig tot en met de voeten!
 
Wat doet de pedicure precies?


Dit kun je verwachten bij de eerste behandeling bij de pedicure:

- het verwijderen van overtollig eelt.

- het verwijderen van verschillende soorten likdoorns.

- de verzorging van de nagels en nagelomgeving.

- behandeling van kloven en eeltranden.

- voeten incremen.


Wat zijn goede tips voor (dagelijkse) voetverzorging?

- voeten dagelijks wassen en goed afdrogen vooral tussen de tenen.

- het gebruik van zeep zoveel mogelijk beperken de teennagels recht en niet te kort knippen.

- dragen van sandalen (blote voeten): voeten met name de hielen dagelijks incremen (bij voorkeur 's avonds voor het naar bed gaan zodat de crème goed kan intrekken) met (een vette en verzorgende) crème om droge hielen met eelt/kloven te voorkomen (beperken).